broer - zus < 12 jaar > jouw gezin > huisdier

Een huisdier is hartstikke fijn. Je kunt er lekker tegen praten, zonder dat hij je in de reden valt. Je hebt het gevoel dat hij altijd luistert. Maar hij zegt natuurlijk nooit iets terug.  

  • Heb jij een huisdier? Een huisdier is voor veel kinderen echt een maatje, of dat nu een hond is, een poes of een konijn. Wat betekent een huisdier voor jou?

  • Een huisdier is fijn en heeft altijd tijd voor je.

  • Veel kinderen zeggen dat het fijn is om je diepste geheimen aan je huisdier te vertellen.

  • Weet je dat huisdieren heel goed aanvoelen hoe kinderen zich voelen? Veel kinderen merken dat de hond of poes vaker bij ze op schoot komt liggen als ze zich even niet fijn voelen, als ze pijn hebben of verdrietig zijn. Dan is het fijn dat je wordt getroost door je huisdier, zonder dat je hoeft te vertellen hoe je je voelt.

  • Voor je zieke broer of zus kan een huisdier extra belangrijk zijn. Een huisdier zorgt ervoor dat je beter kunt uitrusten en minder gespannen of bang bent. En dat is misschien wel heel belangrijk voor hem of haar. Dat kan betekenen dat jij misschien minder tijd met je huisdier mag spelen of knuffelen dan je zieke broer of zus. Misschien is er een momentje waarop dit wel gemakkelijker kan. Bijvoorbeeld als je broer of zus slaapt, naar de dokter is of later van school thuiskomt dan jij.